Ce poate fi mai potrivit in aceasta perioada de sarbatori decat o leapsa? Ma alatur deci leapşei iniţiate de Lucia Verona (http://luciaverona.blogspot.com/2011/12/nu-este-totul-pierdut-leapsa-de.html.), continuată de Horia Gârbea (http://horiagarbea.blogspot.com/2011/12/nu-este-totul-pierdut.html), de Andrea Hedeş (http://andreahedes.blogspot.com/2011/12/nu-este-totul-pierdut-leapsa-de.html), si last but not least de prietenul meu rim (http://blog.oldrimsix.info/).

Nu cred ca eu am dreptul sa consider ca totul este pierdut. Nu voi spune ca situatia este mai buna decat a fost vreodata, caci nu sunt nici politician alergand dupa vreo re-alegere si nici naiv (sau tampit). Voi spune insa ca a fost mult mai rau. M-am nascut in Romania si am trait 31 de ani acolo si de alti 26 de ani traiesc in Israel. Doua tari care nu au fost binecuvantate de prea multa liniste de-a lungul istoriei lor, si care cu toate vicisitudinile si incercarile istoriei si cu toate conflictele interne au supravietuit si vor supravietui. Exista ceva comun in supravietuirea lor, si aceasta este forta interioara si coeziunea spirituala care le face sa treaca de perioadele de abis, si in umorul care le este arma de aparare si atac deopotriva.

Nu cred ca eu am dreptul sa consider ca totul este pierdut cand am in spate generatia parintilor mei care a supravietuit Holocaustului si am in fata generatia copiilor mei carora am datoria sa le insuflu credinta in viata si dorinta de a se construi pe ei insisi construind ceva in jurul lor.

Nu cred ca am dreptul sa consider ca totul este pierdut cand mai am prieteni cu care pot impartasi si cele bune si cele rele, si filme pe care nu le-am vazut, si carti pe care nu le-am citit, si cantece pe care nu le-am ascultat, si tari ale caror stampile de intrare nu le am inca pe pasaport.

2012 este doar un an in siragul anilor, si siragul nu se curma cand vor Maya.

Sa vedem cine continua siragul acestor postari – poate Pierre, poate Larry, poate Angela,   poate …

Hag Sameah, Un Craciun Fericit, La Multi Ani!