Cand la inceput de deceniu cinematografia romaneasca incepuse sa dea semne de renastere am inceput sa caut pe Internet vesti si cronici pentru a urmari si intelege aceste fenomen. Imediat mi-a sarit in ochi semnatura lui Alex Leo Serban, un critic in a carui voce clara si limpede, in eruditie dar mai ales in pasiunea pentru film regaseam parca ceva din flacara pe care mi-o sadise si mie in suflet pentru totdeauna cronicile lui D.I. Suchianu citite in Romania Literara a adolescentei mele.

Mai tarziu i-am comandat, mi-a parvenit si am citit aproape pe nerasuflate cartea sa ’4 decenii, 3 ani si 2 luni cu filmul romanesc’ despre care am scris apoi aici pe blog si pe filme-carti.ro. Nu mica mi-a fost surpriza cand la cateva ore dupa ce postasem pe blog am primit la rubrica de comentarii o nota de multumire in care el, faimosul critic imi multumea mie, anonimul blogger pentru randurile scrise de mine.

Iti multumesc, Alex Leo Serban pentru cele faptuite de tine prin scrisele tale, pentru contributia adusa renasterii cinematografiei romanesti, pentru sadirea si mentinerea flacarii pasiunii pentru cinema in mintea si sufletele multora dintre noi.

Fie-ti memoria binecuvantata.